Blogger
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je wilt weten over boekhouding als je in de zorg werkt

Elke ZZP’er moet zijn of haar eigen administratie doen. Deze administratie heb je nodig om alle benodigde informatie door te geven aan de Belastingdienst. Boekhouden wordt alleen door veel mensen ervaren als een vervelende of saaie taak. Ben jij een startende ZZP’er in de zorg en zou je wel wat informatie willen hebben over de boekhouding? Blijf dan vooral hier, want hieronder kan je handige informatie vinden. 

 

Handige programma’s

 

Het eerste dat je moet weten over boekhouden, is dat er speciale boekhoudprogramma’s te vinden zijn op het internet. Veel ZZP’ers gebruiken al zo een programma, omdat het allerlei voordelen heeft. Het is ten eerste een mooie verzamelplaats van alles wat te maken heeft met de administratie. Je kan vrijwel alles verwerken in een boekhoudprogramma. 

 

Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij te houden hoeveel kilometers je aflegt voor een klant. Je hoeft het niet meer ergens te noteren en daarnaast kan je het snel terugvinden. Verder is het mogelijk om de bonnen bij te houden. Hierdoor kan je gewoon een foto maken van de bon en de bon weer weggooien. Het is ook nog eens mogelijk om een boekhouder voor zorg in te schakelen in combinatie met het boekhoudprogramma. 

 

Behulpzame boekhouders

 

Zie je het helemaal niet zitten om de boekhouding zelf te doen? Of lukt het je niet helemaal? Dan kan je een boekhouder inschakelen. Je hoeft hiervoor geen gebruik te maken van een boekhoudprogramma, maar veel mensen vinden het fijn om een boekhouder in Hilversum te combineren met het boekhoudprogramma. 

 

Wanneer je die twee dingen combineert, betekent het dat jullie allebei toegang hebben tot jouw administratie. Je kan zelf aangeven welke taken de boekhouder op zich kan nemen om jou te helpen. Je kan er dus voor kiezen om een aantal taken nog wel zelf te doen. Het is wel belangrijk dat je aan het begin van de samenwerking daar duidelijke afspraken over maakt met de boekhouder.

 

Belang van factureren

 

Iets wat belangrijk is bij de boekhouding, is factureren. Factureren betekent dat je een factuur stuurt naar een klant. Een factuur moet voldoen aan de wettelijke vereisten. Het is handig om één standaard factuur op te stellen die je vervolgens elke keer weer kan gebruiken. Als je online een boekhoudprogramma gebruikt, kan je dit in het programma opstellen. 

 

Het is echt belangrijk dat je de klanten op tijd facturen stuurt en goed bijhoudt of de klanten ook betalen. Als je werkt hebt verricht, heb je natuurlijk recht op geld. De facturen moet je overigens gebruiken om belastingaangifte te doen. Houd de facturen echt goed bij. Dit zal de boekhouding in ieder geval echt een stuk makkelijker maken.