Blogger
Image default
Zakelijk

Zo kun je als MKB-bedrijf afval beter scheiden

Je kunt als bedrijf ervoor kiezen om afval te scheiden en hiermee jouw reputatie als bedrijf te verbeteren. Door verbetering van de reputatie is het mogelijk om meer winst te behalen en hiermee jouw bedrijf uit te breiden. Het is wellicht lastig om afval te scheiden, maar hier gelden echter een aantal tips voor. Ten eerste de tip om meerdere afvalbakken te plaatsen in jouw bedrijf en hiermee medewerkers te stimuleren om afval weg te gooien. Verder kun je kiezen voor een container, bedoeld voor MKB afval

Gezamenlijke doelstelling

Het blijft een uitdaging om afval te verzamelen en vervolgens correct te scheiden. Dit kun je doen aan de hand van meerdere afvalbakken. Zet deze afvalbakken vooral neer op plaatsen die voor iedereen bereikbaar zijn. Daarnaast is containerverhuur een goede optie. Verder geldt dat je medewerkers moet stimuleren om afval te scheiden. Je kunt de doelstelling niet alleen bereiken. Leg vooral uit wat het belang is van afval scheiden, in de hoop ze hiermee te motiveren. 

Norm

De norm moet zijn dat afval scheiden juist is om te doen. Dit kun je bereiken aan de hand van goede communicatie. Denk hierbij aan het geven van voorlichting, waarbij de doelstelling wordt toegelicht. Zodra een gezamenlijk doel tot stand is gekomen, kun je leidinggevende taken delegeren en hiermee collega’s binnen het bedrijf verantwoordelijk houden. Je kunt afval beter scheiden indien iedereen achter deze doelstelling staat. Naast het plaatsen van containers is het tevens van belang om geen prullenbakken te plaatsen in het bedrijf. In een prullenbak worden namelijk alle soorten afval gegooid. 

Container voor MKB afval 

Een beter uitgangspunt bestaat uit de keuze voor een container, die je kunt plaatsen waar je wilt. Vervolgens is het van belang om te kiezen voor een container van het juiste formaat. Denk hierbij aan een container die niet te groot en niet te klein is. Het formaat van de container is juist, indien deze aansluit op de klus die jij gaat verrichten. Bij het uitvoeren van een grote klus kan het fijn zijn om te beschikken over een grote container. Voor een kleine klus is een kleine container voldoende.