Blogger
Image default
Aanbiedingen

4 Manieren om uw huis warm te krijgen deze winter

Het is weer die tijd van het jaar! Tijd om u schrap te zetten voor de koude wintermaanden. Maar het is niet nodig om u door het seizoen heen te bibberen. Bekijk deze zes tips om ervoor te zorgen dat uw huis de hele winter warm en behaaglijk is.

 

1. Isoleer, isoleer, isoleer!
Een van de beste manieren om warmte in uw huis te houden, is ervoor te zorgen dat het goed geïsoleerd is. Controleer uw muren, zolder en andere plaatsen waar warmte kan ontsnappen op lekken en kieren. Kitten en afplakken zijn een makkelijke en goedkope manier om kieren te dichten. U kunt ook uw muren, plafonds en vloeren isoleren om de energie-efficiëntie verder te verhogen.

 

2. Gebruik ruimteverwarmers spaarzaam
Ruimteverwarmers zijn een geweldige manier om het verwarmingssysteem van uw huis aan te vullen, maar ze moeten spaarzaam worden gebruikt. Hoewel ze u op korte termijn misschien wat geld besparen op uw energierekening, kunnen ze u op de lange termijn meer kosten door verhoogde slijtage van uw HVAC-systeem. Veel airco’s kunnen ook verwarmen. Piest.nl is een partij waar u deze bijvoorbeeld kunt aanschaffen.

 

3. Houd uw vuur onder controle
Als u een open haard heeft, zorg er dan voor dat u deze veilig en efficiënt gebruikt. Verbrand alleen droog, gerijpt hout in uw open haard om creosoot vorming in uw schoorsteen te voorkomen. Als u een vuur aanmaakt, gebruik dan eerst aanmaakhout en kleine stukjes hout voordat u grotere blokken hout toevoegt. En zorg ervoor dat u het rookkanaal opent voordat u het vuur aansteekt! Niets is erger dan al die warmte verliezen via de schoorsteen.

 

4. Gebruik uw plafondventilatoren het hele jaar door
De meeste mensen denken alleen in de zomer aan het gebruik van plafondventilatoren, maar wist u dat ze u ook in de winter warm kunnen houden? Draai gewoon de richting van uw plafondventilator om, zodat hij met de klok mee draait, en hij duwt de verwarmde lucht terug naar beneden in de kamer in plaats van hem op te laten stijgen en via het plafond te laten ontsnappen.