Blogger
Image default
Bedrijven

Het uitbesteden van de salarisadministratie

Het uitbesteden van de salarisadministratie klinkt voor een hoop ondernemers als muziek in de oren. Salaris administratie is vaak voor de meeste ondernemers iets waar ze tegen het eind van de maand tegenop kijken. Dit is best wel logisch, want het is een aardige tijdrovende klus, afhankelijk van het aantal werknemers dat je hebt. Het blijft echter wel een vermoeiende klus, maar om je werknemers en de belastingdienst tevreden te houden zul je het toch moeten doen. Er zijn gelukkig wel andere opties om het toch allemaal netjes te doen zonder dat je er al teveel tijd in hoeft te steken.

Er zijn enkele bedrijfstakken waar vaak wel wat meer in tijd in gaat zitten, omdat er rekening moet worden gehouden met de schilders cao of de bouw cao. Dit is iets wat nog wel eens met enkele regelmaat wil veranderen en dit kost jou als ondernemer weer extra tijd, omdat je dit in de gaten moet houden en mee moet nemen in de salarisberekening. Met behulp van een online salarisadministratie hoef je hier echter geen rekening mee meer te houden. Als alles online gedaan wordt dan kan, op het moment dat de cao aangepast wordt, alles in een keer worden aangepast waardoor je er daardoor ook geen omkijken meer naar hebt.

Je kunt ook alles uitbesteden naar een externe partij zoals CBBS. Die zorgen ervoor dat alles geregeld wordt op het gebied van de salarisadministratie. Zo heb je er als ondernemer helemaal geen omkijken meer naar en hoef je je geen zorgen meer te maken of het allemaal op tijd geregeld kan worden. Je kunt je dan gewoon focussen op het ondernemerschap en niet zo zeer meer op andere aspecten op het gebied van de administratie. Zo kun je toch met een gerust hart verder gaan met het ondernemen.

http://www.cbbs.nl