Blogger
Image default
Bedrijven

Je geld op de bank houden of investeren in crypto

Je geld op de bank houden en investeren in cryptocurrency zijn tegenpolen als het gaat om risico en beloning. Terwijl spaarrekeningen bij de bank verzekerd zijn, niet failliet raken en stabiel in waarde zijn, hebben cryptocurrency investeringen geen garanties en geen intrinsieke waarde wat jouw vermogen ondersteunt en veilig houdt. 

De aandelenmarkt, die vaak als volatiel wordt beschouwd, bestaat uit bedrijven die elk kwartaal hun werkelijke inkomsten zwart op wit moeten rapporteren. Cryptocurrencies daarentegen worden gevoed door hoop, speculatie en geruchten. 

Dit wil echter niet zeggen dat beleggen met spaargeld in crypto ‘slecht’ of ‘goed’ is. In plaats daarvan moet je bewust zijn van wat je als Nederlander kunt verdienen of niet. Een bedrijfsongeval Rotterdam of letselschade Rotterdam kan bijvoorbeeld niet in geïnvesteerd worden.

Wat voor risico’s loop ik met crypto beleggen?

Door het onderzoeken van het risico wat je loopt bij het beleggen in een bankspaarrekening of cryptocurrency, weet je direct wat het meest verstandig is. Als je het jezelf kunt permitteren om een zwik geld opzij te leggen met als kans deze in een relatief korte periode met 50%, 75% of zelfs meer in waarde te verliezen, dan kan het beleggen in cryptogeld een acceptabel risico voor jou worden. 

 

Indien je er wakker van zult liggen omdat jouw belegging met 5% of meer gedaald is, ben je beter af om je geld op de bankrekening te houden. 

Met een spaarrekening weet je precies wat er met je vermogen gebeurt: een veilige, verzekerde bankinvestering die niet in waarde verandert. De keerzijde daarvan is dat je slechts een minimale hoeveelheid rente verdient.

De cryptowereld is daarentegen het echte wilde westen van de investeringswereld. Om een astronomische rendement te behalen van een token als axie moet je bereid zijn om je volledige investering te verliezen. Cryptocurrency keert geen dividend uit en heeft geen intrinsieke waarde, dus je zult moeten vertrouwen op de bredere acceptatie van de crypto die je koopt, tezamen met een flinke dosis speculatieve investeringssteun om een ​​groot rendement te kunnen behalen op de lange termijn. 

Wat voor doelstelling vraagt jouw crypto belegging?

Een spaarrekening en cryptocurrency zijn zo totaal verschillend dat het kiezen tussen hen eenvoudig kan neerkomen op waar je naar zoek bent in het beleggen.

Als je een bepaald bedrag niet wilt verliezen, wat geschikt kan zijn als je een oudere belegger bent, of sparen wilt voor een kortetermijndoel of gewoon erg risicomijdend bent, dan is het verstandig je geld op de bank te houden en waarschijnlijk de beste optie. Spaarrekeningen betalen niet veel, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je verliest wat je hebt opgebouwd aan spaargeld. 

Als je echter een speculatieve belegger bent die bereid is de volledige hoofdsom te verliezen in ruil voor potentieel fantastische winsten door bijvoorbeeld litecoin kopen, dan is cryptocurrency misschien meer iets voor jou. Houd er rekening mee dat voorspellingen voor cryptocurrencies naar hun aard speculatieve gissingen zijn. In tegenstelling tot de aandelenmarkt, waar analisten aandelenkoersen projecteren op basis van factoren zoals koers-winstverhoudingen, groeipercentages en managementvaardigheden, hebben cryptocurrencies geen intrinsieke waardering.

Bepaalde crypto’s hebben misschien betere verhalen over hun mogelijke toekomstige gebruik, maar of die verhalen uit komen, staat nog ter discussie. En terwijl iedereen droomt van enorme rendementen in hun portefeuille, zijn winsten in crypto hoewel het potentieel groot is, verre van zekerheid.

Gespreid beleggen

Het is verstandig om een ​​klein deel van je portefeuille toe te wijzen aan crypto, maar als je van plan bent al je geld erin te investeren, schrik dan niet van een ramp. Elke belegger moet beginnen met veilige kleine investeringen, voordat hij agressieve opties aan zijn portefeuille toevoegt.

https://www.mkbbedrijvengids.nl/investeren-in-crypto/