Blogger
Image default
Bedrijven

MKB-nieuws voor kleine en middelgrote ondernemingen

MKB staat voor midden- en kleinbedrijf, en deze bedrijven worden ook wel de banenmotor van Nederland genoemd. Het MKB biedt immers werk aan 4,2 miljoen mensen. Per bedrijf kunnen maximaal 250 mensen aan de slag. Op deze pagina hebben wij de meest relevante aspecten van MKB bedrijven samengevat. Meer informatie over de ontwikkelingen van MKB-ondernemingen vindt u op MKB Lounge.

Wat wordt bedoeld met een MKB’er?

MKB staat voor kleine en middelgrote ondernemingen, zoals we al zeiden. Deze bedrijven kunnen tot 250 werknemers hebben. Het MKB is goed voor ruim 60% van de totale bedrijfsomzet in Nederland. Het is daarmee de meest onmisbare steunpilaar van de economie. Om als zodanig te worden erkend door de officiële instantie en de belastingdienst, moet het MKB aan een groot aantal verplichtingen voldoen. m meer te weten te komen over hoe een MKB-organisatie in elkaar zit, is er MKB nieuws. MKB nieuws vertelt meer over MKB-ondernemingen en plaatst er ook blogposts over.

Hoe richt ik als MKB’er een onderneming op?

Zoals u wellicht weet, zijn er verschillende stappen nodig om een vennootschap op te richten, afhankelijk van het soort rechtspersoon. In ieder geval moet uw bedrijf worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In theorie hoeft u niet veel meer te doen dan dat om een eenmanszaak op te richten. Wij raden u echter aan eerst een overeenkomst op te stellen voordat u begint met andere rechtsvormen, zoals een vennootschap onder firma, een maatschap of een commanditaire vennootschap.

Hoe belangrijk is het regelen van registraties?

Het organiseren van registraties is iets dat veel ondernemers over het hoofd zien. Het in orde brengen van uw registraties is daarentegen een belangrijk onderdeel van het starten van een bedrijf. Registraties helpen namelijk bij het veiligstellen van uw persoonlijke eigendommen. Belangrijke registraties zijn merkregistratie, octrooibescherming en registratie van intellectueel eigendom.

 

Auteursrecht is al verbonden aan kleine en middelgrote ondernemingen die zich primair richten op het overdragen van kunst, wetenschap, literatuur of voorwerpen met een zogenaamd “persoonlijk stempel”. U hoeft dan ook geen aanvraag in te dienen.