Blogger
Image default
Winkelen

Wanneer kan je een afdekplaat kookplaat gebruiken?

Een afdekplaat kookplaat, je hebt er vast wel eens over gehoord. Misschien heb je het zelf nog niet in je keuken, omdat je niet weet wanneer je deze kunt gebruiken. Een afdekplaat voor je kookplaat is echt superhandig en je kunt profiteren van een aantal voordelen als je deze gebruikt. Wanneer maak je gebruik van een afdekplaat voor de kookplaat en wat kun je er allemaal van verwachten? Wij gaan je er meer over vertellen in deze blog, want jij wilt deze dan waarschijnlijk ook snel gaan halen voor in jouw keuken.

Een afdekplaat voor jouw kookplaat

We hebben er allemaal wel eens bij stilgestaan, die vervelende fornuizen of inductieplaten waar we tegen aan kijken. Vaak vinden we ze niet mooi en moeten we ze ook nog eens flink schoonmaken om het mooi te houden. Met een afdekplaat op maat kun jij je kookplaat afdekken, waardoor je kookplaat voortaan veel schoner blijft. Ook het krassen op je kookplaat kun je voorkomen, door gebruik te maken van een afdekplaat.

Wanneer gebruik je een afdekplaat?

De afdekplaat kent best wel wat voordelen, maar wanneer gebruik je deze nu eigenlijk? Je gebruikt een afdekplaat als jij meer ruimte wilt op het werkblad, maar ook als jij je kookplaat wilt beschermen. Door gebruik te maken van een afdekplaat kun jij je keuken ook nog eens een vrolijke uitstraling geven. Wist je dat er afdekplaten te koop zijn in de kleuren, zoals marmer en zelfs met vrolijke printjes?

Verschillende opties

Je kunt natuurlijk gaan voor een afdekplaat met een marmeren look, maar een bloemenprint is natuurlijk wel heel gezellig. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, want het is vandaag de dag zelfs mogelijk om een afdekplaat zelf te ontwerpen. Het grote voordeel hiervan is dat jij een opdruk kunt kiezen die jij zelf graag zou willen, misschien wel een hele mooie foto met een lijstje eromheen. Een afdekplaat wordt altijd zo gemaakt dat het enkele millimeters over de kookplaat heen steekt. Zo weet jij zeker dat je kookplaat de juiste bescherming heeft en heb je een mooie afwerking.

Heb jij ook zoveel last van spetters tijdens het koken?

Spetters tijdens het koken, het gebeurt ons allemaal wel eens. Zelfs voor de rondvliegende spetters zijn er mooie oplossingen. Hierbij kun je denken aan het gebruik van een spatscherm, dit zorgt er namelijk voor dat niet alle tegels in je keuken onder de spetters komen tijdens het koken.

Het schoonmaken

Als je spetters moet schoonmaken van de tegels, blijft dat een vervelend karweitje. Spetter raken namelijk ook de voegen en dan wordt het stevig boenen om het schoon te krijgen. Met een spatscherm wordt het schoonmaken een heel stuk eenvoudiger. Dat komt doordat het spatscherm gemaakt is van een glad materiaal, waardoor je niet zo heftig hoeft te boenen. Het schoonmaken van een afdekplaat voor je kookplaat is ook zeer eenvoudig te noemen. Je kunt dit namelijk het beste doen met een zacht vochtige doek, hiermee haal je namelijk al het vuil eenvoudig weg.