Blogger
Image default
Woning en Tuin

Dakrenovatie

Het dak moet eraf. Als je dat op een feestje hoort betekent dit dat je een fijne avond tegemoet gaat. Als woningbezitter hoor je het liever niet.

Dakrenovatie kun je met gedegen onderhoud vele jaren uitstellen. Maar zelfs met het beste onderhoudsplan moet het dak op gegeven moment worden vervangen. Bij een plat dak is dakrenovatie normaal gesproken na 25 tot 40 jaar noodzakelijk. Bij een schuin dak is het na 60-80 jaar tijd voor dakrenovatie.

RoofingService Nederland is al 50 jaar dé vertrouwde partner voor alle soorten dakbedekking. Ons vaste team van 50 gespecialiseerde dakdekkers heeft alle kennis en kunde in huis om elk dak in Nederland te renoveren, onderhouden of te verduurzamen.

Wat gebeurt er bij een dakrenovatie?

Een dakrenovatie wordt uitgevoerd omdat het dak in slechte conditie is. Bij een dakrenovatie kijken we dus eerst naar de dakconstructie. Aangezien de dakconstructie het hele gewicht draagt, moet deze in tiptop conditie zijn. Zijn delen van de constructie verzwakt? Dan vervangen we deze.

Als de dakconstructie in orde is bevonden, gaan we aan de slag met de dakbedekking. In verreweg de meeste gevallen kiest de opdrachtgever voor hetzelfde materiaal als de bestaande dakbedekking. Maar u zit nergens aan vast. Misschien wilt u in plaats van riet nu dakpannen (of omgekeerd), of wilt u misschien een sedumdak? Dit is het moment om erover na te denken.

Ramen en dakkapellen

Bij een dakrenovatie nemen we ook de ramen en dakkapellen onder handen. Deze delen zijn vaak wat kwetsbaarder voor slijtage dan de rest van het dak en hebben dus wat meer aandacht nodig.

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens de dakrenovatie ook de ramen te vernieuwen (met isolerend glas) of zelfs te vervangen door een mooie dakkapel. Het kan allemaal.

Verduurzaming

Bij de dakrenovatie brengen we het dak niet alleen terug in de oorspronkelijke toestand. We verbeteren het dak. De dakrenovatie is namelijk het ideale moment om het pand verder te verduurzamen. Met extra isolatie, of door zonnepanelen, wordt het dak klaargemaakt voor de komende decennia. En heb je ook al eens gedacht aan de mogelijkheid van een groendak?

Vanwege de Energietransitie is het mogelijk om de dakrenovatie (deels) te bekostigen met een subsidie. Heb je hier vragen over? Of wil je meer weten over het (laten) uitvoeren van een dakrenovatie? Wilt u een offerte? Stuur ons dan een bericht.