Blogger
Image default
Gezondheid

Een tennis blessure

Hoewel tennis geen contact sport is, is de kans op blessures zeker niet afwezig. Het gebeurd vrij regelmatig dat er iemand een milde of zware blessure oploopt tijdens het tennissen. Je bent constant bezig met springen, heen-en-weer bewegen en bukken en uitstrekken. Zonder dat je het door hebt doe je hierbij een beroep op je spieren, pezen en gewrichten. Het moment dat je het door hebt is het waarschijnlijk te laat. Deze blessures zijn vaak hardnekkig van aard en zijn altijd voor de lange termijn.

In dit artikel ga ik jullie vertellen wat de meest voorkomende blessures zijn in de sport tennis. Het is natuurlijk niet de bedoeling om je bang te maken, maar het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de meest voorkomende blessures en dat je je voor bereiden kan. Je moet natuurlijk gewoon lekker met je tennisracket blijven zwaaien en niet constant bezig zijn met de risico’s.

De eerste blessure komt het minste voor maar is wel het lastigst om weer vanaf te komen. Ik heb het over een blessure aan de achillespees. Zolang je jong bent is de kans dat je hier last van hebt nihil. Ouderen hebben daarin tegen sneller last van deze blessure.

Hiernaast is er natuurlijk de knie blessure. De spieren rondom je knieschijf zijn sterk. Het zorgt er over het algemeen voor dat de spieren goed blijven in de loop van de tijd. Dit zorgt er gelijk voor dat een blessure aan de knie lastig is. Doordat de blessure niet vaak gebeurd is het hardnekkig van aard. Een knie blessure gaat vaak niet zomaar voorbij. Het zijn vaak pezen die hier afscheuren. Goede k swiss tennisschoenen ondersteunen je. 

Een enkel blessure komt vaker voor. Je verstap je snel en of je verdraait je enkel snel tijdens het tenissen. Vaak is het zo dat blessures die vaak voorkomen ook makkelijker te behandelen zijn. Je kan een enkel vaak intapen.

https://www.kctennis.nl/