Blogger
Image default
Mode en Kleding

De verschillende veiligheidsklassen van werkschoenen uitgelegd

De verschillende veiligheidsklassen van werkschoenen uitgelegd

Het dragen van veiligheidsschoenen is de beste manier om uw voeten tijdens het werk te beschermen. Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen op de markt, en elk van hen heeft verschillende kenmerken. In de volgende punten worden de verschillende veiligheidsklassen van werkschoenen besproken die op de markt verkrijgbaar zijn.

Werkschoenen met klasse S1

Een S1 veiligheidsschoen moet minstens het volgende hebben een beschermende neus (van staal, aluminium of composiet) die de voeten beschermen tegen stoten en vallende objecten.

Werkschoenen met klasse S1P

Een S1P veiligheidsschoen is vergelijkbaar met een S1 veiligheidsschoen, maar beschikt over een penetratie bestendige tussenzool. Deze zool biedt zo goed mogelijke bescherming tegen scherpe voorwerpen, zoals spijkers die op de grond liggen.

Werkschoenen met klasse S2

Een S2 werkschoen vervult dezelfde functie als een S1 werkschoen, maar heeft een hoger niveau van waterafstotendheid. Echter hebben S2 Werkschoenen geen extra beschermende tussenzool.

Werkschoenen met klasse S3

S3 werkschoenen zijn de populairste schoenen en worden het meest verkocht. Deze schoenen bevatten alle kenmerken van de S1P en S2 werkschoen. Ze zijn ontworpen om extra duurzaam te zijn en hebben ook speciale antislipzool. De zool is ook bestand tegen olie en andere chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in diverse omgevingen.

Werklaarzen / werkschoenen met klasse S4

Werkschoenen die onder deze klasse vallen, zijn vaak werklaarzen. Werklaarzen bestaan vaak uit waterdichte materialen, zoals PU, kunststof of rubber.

 

Werklaarzen / werkschoenen met klasse S5

S5 werkschoenen en werklaarzen zijn in wezen dezelfde als S4 voetbescherming, maar beschikken over een anti perforatie tussenzool en beschermen de voeten dus optimaal tegen scherpe voorwerpen.

Heb je vragen of zoek je advies over het gebruik van werkschoenen? Dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Onze experts van CoolSafety helpen je graag bij het vinden van de juiste werklaarzen en werkschoenen voor je behoeften!