Blogger
Image default
Woning en Tuin

Schuifdeuren monteren? Lees dan eerst even onze blog

Schuifdeuren zijn enorm handig en je kunt ze overal plaatsen! Of je nu de woonkamer van een keuken of een slaapkamer wil scheiden of als je een mooie schuifdeur naar de tuin wil monteren. Het kan allemaal! Een schuifdeur is ook ontzettend praktisch, omdat de deur dan niet meer draait. Je bespaart op de ruimte en je hoeft geen rekening te houden met naar welke kant een deur draait. Het geeft iets meer vrijheid en het zorgt er dus ook voor dat de schuifdeur populairder dan ooit is! Maar bij het plaatsen van een schuifdeur komt ook een hoop kijken en in onze blog vertellen we hier meer over. 

Schuifdeuren en de bijbehorende systemen

Een schuifdeur werkt alleen optimaal als je ook een bijbehorend systeem hebt. Met een systeem kan je deur eenvoudig openen en sluiten. Een systeem voor schuifdeuren bestaat uit onderdelen zoals een stalen rails, afstandhouders, deurstoppers, hangrollen en vloergeleiders. En natuurlijk bevestigingsmaterialen waarmee je het hele pakket aan het plafond en aan de vloer kunt bevestigen. Deuren, systemen en deurbeslag koop je in de regel los van elkaar en dat geeft ook iets meer keuzevrijheid. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om je bestaande draaiende deuren om te toveren tot schuifdeuren. 

Compleet pakket kopen, kan dat?

We kunnen het ons goed voorstellen dat je liever een compleet pakket koopt. Met deuren, het systeem en mooi deurbeslag. En dat is natuurlijk mogelijk. Deze pakketten zijn in verschillende vormen, maten en stijlen te verkrijgen en zo ben je in één keer klaar. Althans, je moet het nog wel monteren. Of dat laat je gewoon doen door iemand die handiger is. Dat kan natuurlijk ook!

De verschillende stijlen van schuifdeursystemen en deurbeslag

Zowel schuifdeuren als de bijbehorende systemen en het deurbeslag zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Het maakt dus weinig uit of je een modern, landelijk of klassiek interieur hebt, want de systemen, deurklinken en deuren zijn ook in deze stijlen verkrijgbaar. Een groot voordeel is ook dat je de huidige deuren zou kunnen gebruiken, omdat de systemen en het deurbeslag apart worden verkocht. Zo kun je dus wel dezelfde stijl blijven hanteren met als groot voordeel dat je met een schuifdeur heel veel ruimte kunt besparen.

Hoe eenvoudig is het om schuifdeuren te plaatsen?

Schuifdeuren zijn eenvoudig te plaatsen, maar je moet er wel goed over nadenken. En je moet ook stiekem wel een beetje kaas hebben gegeten van klussen. Feitelijk zijn er twee soorten systemen als we het hebben over de schuifdeur. Een inbouw- of een opbouwsysteem. Bij een inbouwsysteem verdwijnt de schuifdeur in de muur en het is dus belangrijk dat hier wel de ruimte voor is. Leidingen of draagbalken kunnen ervoor zorgen dat er geen ruimte is. Dan ben je eigenlijk gebonden aan een opbouwsysteem. Dat ook erg mooi is! Zo kun je uit verschillende stijlen en maten kiezen en er iets bijzonders van maken. En met een bijkomstig voordeel dat deze schuifdeuren ook nog eens makkelijker te plaatsen zijn.