Blogger
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste afkortzaag?

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste afkortzaag?

Als je de beste afkortzaag wil kopen dan moet je op een aantal dingen letten. Bij 5top  vinden wij het belangrijk dat je op een aantal punten let. Zo is het handig als de machine over een laser beschikt. Hiermee tekent hij de lijn die je gaat zagen en daardoor zaag je ook nooit meer verkeerd. Daarnaast is het vermogen ook een belangrijk punt. Zeker als je verschillende materialen gebruikt. Je kan in principe nooit een te hoog vermogen kopen, dus hoe hoger hoe beter. Bovendien kan je met 1400 watt niet alles zagen hiervoor heb je vaak minimaal 1800 watt nodig. Ook is het handig als hij een kantelbare draaihoek heeft. Dit wordt gebruikt voor het maken van hoeken. 

Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een fotolijst. Daarnaast raden we je ook aan om goed op het onderstel te letten. Dit wordt er niet altijd meegeleverd en het is raadzaam om te kijken of je dit eventueel los kunt bestellen. Dit is een soort van werkbank waarmee je kunt werken in het klein. Zo kun je op de juiste hoogte werken. Dit maakt het niet alleen plezieriger, maar de focus blijft er dan vaak ook wat beter bij. Het enige nadeel is dat het wat meer ruimte in de kast in beslag neemt.

Waarvoor kun je de beste afkortzaag gebruiken?

In principe kun je de beste afkortzaag alleen gebruiken voor het bewerken van hout. Sommige mensen gebruiken het ook voor hard plastic, maar dan moet je wel voorzichtig te werk gaan. Bovendien moet je hem absoluut niet op staal gebruiken. Het is ook verstandig om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden van de zaagbladen. Voor iedere toepassing is er een ander zaagblad vaak te verkrijgen. Dit zodat je in een keer juist een grote of juist een kleine snede kunt maken. Let ook goed op of er voldoende bouten op zitten. Wanneer je hem veelvuldig gebruikt wil je hem immers ook weer helemaal haaks kunnen zetten.