Blogger
Image default
Auto's en Motoren

Tips om in 1 keer je theorie-examen te halen

Wanneer je in bezit wil raken van het felbegeerde roze pasje, zal je toch eerst ook je theorie-examen moeten behalen. Zonder kennis van de regels en afspraken mag je echt de weg niet op. Maar het theorie-examen is lastig. Je moet veel weten en je moet snel en adequaat kunnen reageren. Bovendien zitten er ook strikvragen ns waar je makkelijk over struikelt. En je mag niet veel fouten maken om te kunnen slagen. Maar met de volgende tips haal je het examen hopelijk in één keer. Wij van Rijschool Verkeerskunde in Haarlem geven je een aantal tips! 

Tip 1: Oefenen, oefenen, oefenen

Zorg dat je de stof heel vaak herhaalt en er goed mee oefent. Vaak krijg je vanuit de rijschool een theorieboek en heb je de mogelijkheid om online opdrachten te maken. Vraag eventueel aan je instructeur of hij tijdens de rijlessen vragen wilt stellen over de theorie die je tegenkomt, zoals verkeersborden, situaties of tekens op de weg. 

Tip 2: Maak een samenvatting van de theorie

Zorg dat je de stof eigen maakt door er samenvattingen van de maken. Een heleboel weet je stiekem al wel, doordat je waarschijnlijk dagelijks weggebruiker bent op de fiets, met de bus of te voet. Maak een samenvatting van alle ‘onbekende’ zaken. Je bent actief bezig met de stof en onthoudt het beter doordat je het opschrijft. 

Tip 3: Maak oefenexamens

Als je ze niet van de rijschool krijgt, zijn er op internet ook genoeg te vinden. Maak heel veel oefenexamens en houd bij wat je fout doet en leer hiervan. Door oefenexamens te maken wen je aan het type vraagstelling en zal dit je niet verrassen tijdens het echte examen. Je went aan de vragen en de geringe tijd die je ervoor hebt.

Tip 4: Vertrouw op jezelf

Wanneer je er zelf niet gelooft is het al gedoemd te mislukken. Vertrouw op jezelf. Als je genoeg geoefend en geleerd hebt, moet het toch haast wel goed gaan? Geloof in jezelf, je kunt het heus wel. En lukt het de eerste keer niet, dan lukt het de tweede keer vast wel. De eerste keer is alles nieuw en extra spannend. Veel mensen zakken de eerste keer, dus dat is helemaal niet erg.

Tip 5: Volg theorielessen

Heb je moeite met het leren van de stof? Bij sommige rijscholen bieden ze theorielessen aan. Net als op school ga je in een kleine groep alle stof door. Je kunt vragen stellen en oefenen met de theorie. Sommige mensen kunnen beter leren op die manier. Doet je rijschool hier niks mee? Kijk dan eens rond op internet. Er zal vast iets te vinden zijn in jouw omgeving. 

Tip 6: Wees voorbereid

Zorg dat je de dag voor het examen alles wat je mee moet nemen klaarlegt. Zo ben je voorbereid en dat schept rust. Ga op tijd naar bed en zorg dat er iemand met je meegaat als je dat fijn vindt. Zorg voor rust en probeer rustig te blijven. Het is maar een theorie-examen, niet het einde van de wereld. Veel succes met het behalen van het theorie-examen!

Wil je meer weten over het halen van je rijbewijs? Bijvoorbeeld welke bijzondere verrichtingen het rijexamen kent? Lees dan verder op onze website. 

https://rijschoolverkeerskunde.nl/