Blogger
Image default
Internet

De geschiedenis van het e-commerce platform Shopware

Shopware is een Duits e-commerce platform dat werd opgericht in 2000. Het bedrijf werd opgericht door Stefan Hamann en Sebastian Hamann en begon oorspronkelijk als een webdesignbureau genaamd Hamann Media. In 2003 begon het bedrijf met de ontwikkeling van hun eigen e-commerce platform, dat later Shopware zou worden.

Shopware door de jaren heen

In 2004 lanceerde Shopware zijn eerste versie van het e-commerce platform. Deze versie was nog niet volledig ontwikkeld, maar bood wel al de mogelijkheid om online producten te verkopen. In de jaren die volgden, breidde het platform zich steeds verder uit en werden er steeds meer functies toegevoegd.

Shopware in 2010 

In 2010 werd Shopware volledig vernieuwd en werd er een nieuwe versie van het platform gelanceerd. Deze nieuwe versie was gebaseerd op de nieuwste technologieën en bood een scala aan nieuwe functies. In de jaren die volgden, bleef het platform zich ontwikkelen en werden er regelmatig nieuwe functies toegevoegd.

Shopware in 2015

In 2015 lanceerde Shopware zijn een na laatste versie, Shopware 5. Deze versie was een grote stap voorwaarts voor het platform en bood een nog grotere flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. Het platform werd ook aantrekkelijker voor ontwikkelaars, doordat het een eenvoudig te gebruiken API had en het mogelijk was om het platform verder uit te breiden met behulp van plug-ins.

Shopware 6

In 2020 kwam Shopware met een nieuwe versie, Shopware 6. Dit was opnieuw een grote stap voorwaarts voor het platform en bood een nog hogere mate van flexibiliteit en schaalbaarheid. Shopware 6 is gebouwd met behulp van de nieuwste technologieën en biedt tal van nieuwe functies voor zowel webwinkeliers als ontwikkelaars.

Een van de meest populaire e-commerce platformen

Tegenwoordig is Shopware een van de meest populaire e-commerce platformen in Duitsland en Nederland, en heeft het ook steeds meer gebruikers in andere delen van de wereld. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 200 medewerkers en werkt samen met een breed netwerk van partners en ontwikkelaars om het platform verder te verbeteren en uit te breiden.