Blogger
Image default
Winkelen

Zo kies je de perfecte foto voor een decoratie

Als je nu eens om je heen kijkt, hoe veel persoonlijke decoraties en accessoires zie je dan? Gepersonaliseerde decoraties en accessoires in huis zijn een manier om jouw persoonlijkheid te weerspiegelen. Een dergelijke aankleding maken jouw huis niet alleen mooier en gezelliger, maar vormen ook herinneringen aan betekenisvolle gebeurtenissen in het leven. De mogelijkheden om een gepersonaliseerde decoratie te maken, zijn tegenwoordig eindeloos. Naast het kiezen van de perfecte foto moet je ook nadenken over het materiaal waar de foto op wordt geprint, het formaat en de wijze van ophangen.

De opkomst van fotografie

Sinds het ontstaan van fotografie is het vastleggen, bewaren en delen van gebeurtenissen makkelijker geworden. Gebeurt er iets leuks? Dan pak je jouw camera en maak je simpelweg een foto. Door deze foto’s op een later moment weer terug te kijken, komen de herinneringen van het moment direct weer naar boven. Hier wordt het echter lastig, want hoe vaak bekijk je deze foto’s nog? Het overgrote deel van de mensen plaatst de gemaakte foto’s in een online map of laat ze in hun galerij staan zonder er ooit iets mee te doen.

Hier komen gepersonaliseerde decoraties om de hoek kijken. Door zelfgemaakte foto’s te gebruiken in een foto op canvas, fotolijsten of fotoboeken zorg je ervoor dat deze herinneringen tastbaar zijn en een plaatsje in huis krijgen.

Welke materiaalsoort past bij mijn foto?

Welke foto en materiaalsoort je voor jouw decoratie kiest, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw smaak en wens. Toch passen sommige soorten foto’s net iets beter bij een materiaalsoort dan anderen. Om jou een beetje op weg te helpen, zullen we enkele voorbeelden van ‘matches made in heaven’ benoemen:

  • Geschikte afdrukken voor op een tuinposter zijn natuurlijk weidse landschappen, foto’s van de natuur of beelden van dieren. Met een dergelijke tuinposter tover je de tuin of het balkon om tot een levendige ruimte.

  • Zowel canvas als fotolijsten zijn tijdloze decoraties die geschikt zijn voor allerlei soorten foto’s. Denk bijvoorbeeld aan gezinsfoto’s, individuele portretten, vakantiefoto’s of foto’s van jouw bruiloft. Waar de textuur van canvas bijdraagt aan de kunstzinnige uitstraling, krijgen ingelijste foto’s juist een chique en professionele uitstraling. Een canvas met foto of fotolijsten bestellen kan bij Topdoek mocht je hierin geïnteresseerd zijn.

  • Glas en aluminium zijn materialen met een minimalistische en moderne uitstraling. Heb je een foto van abstracte kunst, grafische patronen of en skylines in lichte kleuren? Dan zijn dit bij uitstek geschikte foto’s om op glas of aluminium te laten printen.

Het is dus belangrijk om te onthouden dat de materiaalsoort die je kiest de sfeer en uitstraling van jouw foto beïnvloeden. Bedenk dus vooraf welke materiaalsoort het beste bij jouw foto past of experimenteer online met diverse materiaalsoorten om de meest geschikte te bestellen.

De kracht van een gepersonaliseerde decoratie

De kracht van een persoonlijke wanddecoratie of accessoire ligt niet alleen in de keuze van de foto en het materiaal, maar ook in de manier waarop je ze tentoonstelt. Voor een harmonieuze uitstraling van jouw interieur is het verstand na te denken over de indeling en plaatsing van jouw decoratie. Een collage van verschillende formaten fotolijsten kan bijvoorbeeld een speels effect geven, terwijl een enkele grote canvasprint juist als blikvanger dient. Uiteindelijk is het doel van een persoonlijke decoratie of accessoire zowel het tonen van mooie herinneringen als het scheppen van een unieke sfeer die jouw huis tot een persoonlijke en warme plek maakt.