Blogger
Image default
Bedrijven

7 Manieren om je fysieke doelen te bereiken in 2022

Ben je op zoek naar strategieën om je fysieke doelen in 2022 te bereiken? Zo ja, dan is deze blogpost voor jou bedoeld. In deze blogpost bespreken de coaches van Rebody 7 manieren waarop je kunt beginnen met het bereiken van je doel om gezonder en fitter te worden. Dit zijn eenvoudige stappen die iedereen kan nemen om op het juiste spoor naar hun fitnessdoelen te komen.

Doelen stellen

De eerste stap om welk doel dan ook te bereiken is de intentie te zetten en een plan te maken. Dit geldt ook voor fysieke doelen. Als je ergens je zinnen op zet, wordt het gemakkelijker om actiestappen naar dat doel te zetten. Dus wat zijn je fitness doelen voor 2022? Schrijf ze op en zorg ervoor dat ze specifiek en meetbaar zijn. Bijvoorbeeld “Ik wil afvallen” is geen specifiek doel. “Ik zal 80 kilo wegen aan het eind van 2022” is daarentegen meetbaarder en haalbaarder.

Wees verantwoordelijk

Wat is een van de beste manieren om verantwoordelijk te leven? Deel je doelen met vrienden en familieleden, zodat je elkaar gemotiveerd kunt houden om ze te bereiken. Je kunt zelfs een online account aanmaken waar mensen van over verschillende platforms je vorderingen kunnen volgen, of voor jezelf dagelijkse herinneringen instellen via sms of e-mail als dat beter werkt voor jou. Doe ook mee aan fitness gemeenschappen zoals FitBit groepen op Facebook.

Als je op zoek bent naar ideeën over hoe je vaker kunt bewegen dan zijn hier een paar eenvoudige tips:

 • Neem de trap in plaats van de lift;

 • Parkeer je auto verder weg van waar je heen gaat zodat je meer moet lopen;

 • Dans thuis mee op je favoriete liedjes;

 • Word lid van een recreatieve sportcompetitie in je omgeving;

 • Maak elke dag een stevige wandeling in de buitenlucht gedurende 30 minuten;

 • Begin langzaam en voeg geleidelijk meer activiteit aan je routine toe naarmate je je prettig voelt.

Breng geleidelijk kleine veranderingen aan

Als je probeert te veel veranderingen tegelijk door te voeren, kan het overweldigend zijn en moeilijk om je eraan te houden. Begin met één verandering per week die voor jou vol te houden is. Zodra dat een gewoonte wordt, voeg je een andere verandering toe. Deze geleidelijke aanpak helpt je op koers te blijven om je fysieke doelen in 2022 te bereiken

Zorg voor voldoende slaap

Slaaptekort heeft negatieve effecten op zowel onze geestelijke als lichamelijke gezondheid. Dus het is belangrijk om elke dag voldoende te slapen. Streef ernaar elke nacht minstens zeven uur slaap te krijgen. Als je het moeilijk vindt om in slaap te vallen of in slaap te blijven, probeer dan enkele van de tips in deze blogpost toe te passen.

 • Hoe snel in slaap vallen en de hele nacht doorslapen

 • Stel een bedtijd voor jezelf in en houd je daar zo goed mogelijk aan;

 • Vermijd televisiekijken of werken op de computer in bed;

 • Maak een ontspannende bedtijd routine waarbij je je 30 minuten voor het slapengaan ontspant;

 • Houd je slaapkamer koel, donker en stil.

Voedingsplan opstellen

Als het om fitness en fysieke doelen gaat, is voeding de sleutel. Wat je in je lichaam stopt zal je vooruitgang helpen of belemmeren. Zorg er dus voor dat je een plan maakt dat gezonde maaltijden en tussendoortjes omvat. Er zijn tal van online bronnen (waaronder deze blogpost!) met recepten die je op de goede weg kunnen helpen.

Personal trainer inschakelen

Als je je fitness doelen tegen 2022 wilt bereiken, is het slim om een aanvalsplan te hebben. Een personal trainer kan je helpen een trainingsroutine samen te stellen die veilig en effectief is om je fysieke doelen binnen de komende vijf jaar te bereiken.

Stappen maken

Om af te vallen en fysieke doelen te behalen is het verstandig om dagelijks een stuk te gaan wandelen. Het is gemakkelijk om 30 minuten van je dag vrij te maken om te wandelen. Als je thuis een hond hebt, neem de kleine man of meid dan mee voor een wandeling rond het blok!

 

https://rebody.nl/